Stories

Het verlaten huis 2

Met een ruk draaien Hilary en Maurice zich om. Achter hun staat een jongen, waarvan de kleren zijn gescheurd. ‘Wat doen jullie hier?’, Vraagt hij. ‘Wat doe jij hier?’, Bitst Hilary de vraag terug. De jongen doet de koelkast dicht. ‘Dit is mijn huis, ga weg’. Hilary blijft dapper staan. ‘Er staat hier nergens dat het bewoond is, ben jij soms dat spook dat iedereen wegjaagt?’ ‘Nee, het spookt echt hier. Maar ik trek me daar niets van aan, ik heb toch geen ander huis’. ‘Hoe heet je?’, Vraagt Hilary. ‘Timon, en jullie?’ ‘Ik heet Hilary, en dit hier is Maurice. Wij hadden een weddenschap wie hier een nacht durfde te slapen, vandaar dat wij hier zijn’. ‘Haha, dan is het goed. Zal ik jullie rondleiden?’ Hilary knikt, terwijl Maurice zijn bedenkingen heeft.

Timon laat ze alle kamers zien. ‘Kijk, hier slaap ik’, zegt hij. Hij opent een rode deur, waarachter een prachtige slaapkamer zich verschuilt. Hilary stapt vol bewondering naar binnen. Timon volgt, en wenkt dat Maurice ook mee moet komen. Maurice stapt aarzelend over de drempel. Eenmaal in de kamer, gaat Hilary meteen op het bed zitten. ‘Vertel eens, waarom woon je hier?’ ‘Ik kon het thuis niet meer aan, ruziënde ouders, onhandelbaar zusje, je kent het vast wel’. ‘Ik snap je reden. Hoe lang woon je hier al?’ ‘Een week’. ‘En heb je weleens last van…’ Ineens klapt de deur dicht. ‘Dat is de wind’, stelt Timon Maurice gerust, die angstig op zijn nagels bijt. Timon loopt naar de deur toe. Timon duwt en trekt zo hard hij kan, maar de deur blijft dicht.

‘Dit is geen leuk grapje’, zegt Maurice met hakkelende stem. ‘Ik maak geen grapje, kom het zelf dan proberen’, zegt Timon lichtelijk geïrriteerd. Maurice loopt naar de deur toe. Als Hilary ziet dat ze met zijn tweeën uit alle macht aan de deur trekken en tegen de deur aan duwen, komt ze meehelpen. Met zijn drieën duwen en trekken ze zo hard ze kunnen. ‘Haha, dat is jullie eigen schuld. Dan hadden jullie hier maar niet moeten komen’, schreeuwt een zware stem door de kamer. Hilary kijkt angstig naar de 2 jongens, die ook niet weten wat ze hiermee aan moeten.

Wie is de stem? Kunnen ze uit de kamer ontsnappen?

Wordt vervolgd

4 thoughts on “Het verlaten huis 2

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s