Stories

Het verlaten huis

Hilary heeft samen met haar beste vriend Maurice een weddenschap afgesloten. Ze gaan samen een nachtje doorbrengen in een oud huis dat al jaren leeg staat. Het schijnt dat het er spookt. Hilary is niet bang voor spoken, ze is er zelfs door gefascineerd. Maurice daarentegen is wel een beetje bang, maar hij houdt zich groot. Degene die het eerst weggaat, moet de ander 10 euro betalen, en trakteren op een etentje. Ze mogen elkaar niet tegenhouden als er iemand weg wilt.

Ze hebben een tas met spullen ingepakt, en installeren de handel op hun fietsen. Als ze zover zijn, knuffelen ze hun ouders en gaan op weg. Hun ouders denken dat ze bij hun goede vriendin Eefje gaan slapen, maar dat is dus niet waar. Eefje haar ouders zijn op vakantie, dus ze krijgen niets mee van deze leugen. Ze fietsen stug door, want de lucht wordt alsmaar donkerder. Als ze na 5 minuten stevig doortrappen eindelijk het grote huis in zicht krijgen, minderen ze hun snelheid. Zodra ze dichter bij het huis komen, parkeren ze hun fietsen aan de zijkant van het huis.

Ze lopen langzaam naar de voordeur. Hilary klopt op de deur. De deur gaat krakend open. ‘Er is niemand’, zegt ze achterom. Maurice pakt ondertussen de bagage, en zeult alles mee naar binnen. Hilary doet haar zaklantaarn aan, en schijnt de ruimte rond. Er staan wat oude, kapotte meubels. De gordijnen zijn gescheurd, en er hangen hier en daar wat spinnenwebben. Maurice slaakt een klein gilletje als hij een spin ziet. ‘Niet zo bang zijn’, zegt ze lachend. Ze lopen verder het huis in. Ze komen in de keuken. Als ze bij de koelkast komen, ziet Hilary dat hij aardig gevuld is. ‘Hoe kan dat?’, zegt ze. Ineens horen ze achter zich gekuch.

Wie of wat is dat? Wat nu?

Wordt vervolgd

5 thoughts on “Het verlaten huis

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s