Verhalen

Klas 4C 5

‘Zo leerlingen. Kom allemaal maar weer even op jullie plaatsen zitten. Welk thema hebben jullie bedacht, Benjamin’? ‘Nou… na lang brainstormen, hebben we besloten om een dier uit te kiezen: het luipaard’. ‘Mooi bedacht. Nu mogen jullie per persoon laten zien wat jullie gemaakt hebben. Ik becijfer jullie individueel. Aan de hand van die cijfers, maak ik een gemiddelde voor de klas. Dat is het tweede cijfer, die iedereen krijgt. Benjamin, wil jij beginnen’? Benjamin stopt zijn USB-stick in de computer. Hij start zijn filmpje op, van 4 minuten. Na het filmpje, is de docent diep onder de indruk. ‘Goed gedaan Benjamin’.

Vervolgens is Stella aan de beurt. Ze toont haar stoel, en vraagt de docent erop te zitten, zodat ze zeker weet dat hij stevig genoeg is. Daarna is het de beurt aan Mathilde. Als een waar model showt ze haar jurkje aan de rest. Op een liedje van: ‘Girls just wanna have fun’, maakt ze een mooie ronde. Nigel, Julian, Elizabeth en Abby laten hun kunstwerk zien. Dries laat zijn collage zien, en vertelt erbij waarom hij bepaalde dingen heeft gekozen. Walter laat zijn vaas zien. Hij heeft er ook een boeketje bloemen in gedaan, zodat de vaas mooier tot uiting komt. Pauline laat het stuk muur zien, en is tevens de laatste van de 10 leerlingen.

‘Goed leerlingen. Ik zal jullie cijfers noteren, een groepscijfer berekenen en jullie daarna de cijfers oplezen. Ondertussen mogen jullie even pauze houden. Kom tegen half 11 maar weer terug’. De leerlingen verlaten het lokaal. Om precies half 11 zitten de leerlingen weer in de klas. ‘Goed. Ik begin van voor af aan. Benjamin: 8,5. Mathilde: 8. Pauline: 7. Stella: 8,5. Nigel: 8. Julian: 7,5. Elizabeth: 8. Abby: 7. Walter: 8. Dries: 8,5. Dan nu het groepscijfer, een 7,9. Goed gedaan iedereen’. Er weerklinkt een luid applaus. Iedereen heeft de opdracht behaald, en met een prachtig resultaat.

Einde

4 gedachten over “Klas 4C 5

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s