Stories

Klas 4C 3

De klas gaat ijverig aan het werk. Ze hebben allen een eigen atelier in het lokaal, zodat men niet bij elkaar kan afkijken. De eerste naar wie we gaan kijken, is Benjamin. Benjamin gaat een filmpje in elkaar zitten over een luipaard. Hij maakt wat schetsen op een papier, en probeert voor zichzelf een soort stripverhaal te schetsen, met in de hoofdrol een luipaard. Hij zoekt de mooiste foto’s op, stukjes film en bijpassende muziekjes. Het filmpje duurt in totaal 4 minuten, als hij hem helemaal in elkaar heeft gemonteerd.

Abby is ondertussen bezig met het vinger verven. Ze heeft de juiste kleuren verf in een eierdoos gedaan. Wit, geel, bruin, beige en zwart. Ze mengt ook wat kleuren, zodat de luipaard de exacte kleuren krijgt. Ze is ijverig aan het werk, als ze per ongeluk het bakje omstoot. Al het verf ligt op de grond. Snel wast ze haar handen, pakt een doekje, ruimt de verf op en spoelt het doekje weer uit. Vervolgens maakt ze de tekening af, en zet ze haar naam eronder, in initialen.

Julian is nog steeds bezig met de juiste kwasten bij elkaar te zoeken. Voor elk stuk heeft hij een andere kwast nodig. Julian is erg van de details, en daarvoor heeft hij de juiste grootte kwasten nodig. Als hij dat eenmaal voor elkaar heeft, gaat hij een luipaard schilderen, die zich verschuilt in het gras, en zijn prooi nauwlettend in de gaten houdt. Julian kan echter één kwast niet vinden, de kattentong. Toch lukt het hem het schilderij perfect in detail te brengen.

Stella is al een tijdje bezig om de onderdelen van de stoel die we wilt maken, uit hout te zagen. Ook is ze al een kwartier bezig om het hout te schuren. Ze is al aan het nadenken over in welke kleur ze de stoel gaat verven. Ook maakt ze de bekleding op het zitgedeelte. Ze zet de onderdelen één voor één in elkaar, met de juiste spijkers en schroeven. Als ze klaar is, gaat ze hem uittesten. Hoe doet ze dat? Door erop te gaan zitten. Als hij niet doorzakt, dan is hij goed. En gelukkig, blijft de stoel heel.

De volgende keer kijken we naar de andere leerlingen. Wat zullen zij maken?

5 thoughts on “Klas 4C 3

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s