Stories

De vakantie

Beste vriendinnen Marge en Chantal gaan op vakantie naar België. Ze hebben geld meegekregen van hun ouders, en gaan op weg in een gehuurde camper. Chantal heeft haar rijbewijs, en dus zal zij ervoor zorgen dat ze op bestemming komen. De 2 meiden hebben een plekje gereserveerd op een camping. Ze staan net op het punt te vertrekken.

‘Dag schatten, doen jullie voorzichtig?’, zegt de moeder van Marge. ‘Ja mam, dat beloven ze’, zegt Marge zuchtend. De ouders van Marge en de ouders van Chantal staan klaar om ze uit te zwaaien. Ook de broer van Marge en de 2 zussen van Chantal zijn aanwezig. Als de broer van Marge net de laatste koffer in de camper propt, komt hun buurmeisje aangehuppeld. ‘Fijne vakantie! Hier is nog een kleinigheidje van mijn ouders’. Het meisje duwt 2 chocoladerepen in de hand van Chantal. ‘Dankjewel’. De 2 vriendinnen stappen in de auto. ‘Tot over een week!’, Schreeuwt de moeder van Marge, als de camper wegrijdt.

De 2 meiden zijn al een tijd onderweg, als Chantal ineens bij de eerstvolgende benzinepomp stopt. ‘Wat is er? Is de tank nu al leeg?’, Vraagt Marge verbaasd. ‘Nee, ik moet plassen’. ‘Oh. Oké, tot zo’. Chantal stapt uit de camper, en neemt de autosleutels mee. Ondertussen gaat Marge iets te drinken kopen bij de pomp.

‘Goedemorgen’, zegt ze tegen de jongen achter de balie, terwijl ze 2 flesjes cola neerlegt. ‘Zo, dat was het?’, Vraagt de Jongen. ‘Heeft u nog een pakje kauwgum?’ ‘Natuurlijk, welke smaak wilt u?’ ‘Ehm… doe maar pepermunt’. De jongen rekent de spullen af. ‘Dat is dan 6,40 alstublieft’. Marge voelt in haar zakken. Ineens schrikt ze. De portemonnee ligt nog in de auto, en de portier is dicht! ‘H… Heeft u één momentje? Mijn portemonnee ligt nog in mijn auto’. Ze snelt de winkel uit.

‘Chantal?’ Ze klopt op de wc-deur. ‘Ben je daar?’ Ze krijgt geen gehoor. ‘Vreemd’, denkt ze. Ze loopt terug naar de camper. Maar… waar is de camper? Hij stond toch net nog bij pomp 1?

Waar is de camper? En waar is Chantal?

Wordt vervolgd

4 thoughts on “De vakantie

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s