Dagboek

Uitwisselingsstudent, vriendschap en relaties 4

Ik gooide mijn fiets op de grond, en verstopte me achter een prullenbak. Net op tijd, want de man reed dezelfde steeg in, met dezelfde doodlopende muur. Hij zette zijn motor tegen de muur. ‘Waar ben je? Ik vind je toch wel!’ Hij keek achter de eerste prullenbakken, maar daar zat ik niet. Ook achter de tweede zat ik niet, maar achter de derde was het raak. Hij trok mij aan mijn kraag omhoog. Wat er op dat moment op de hoofdweg afspeelde, wist ik niet…

‘Wat doe jij hier?’ Ruud keek Olaf boos aan. ‘Frnk blde me. K must hm hlpn’. ‘Hij belde mij eerst’. Ze zwegen, totdat Olaf de stilte doorbrak. ‘Ht spt me. K wl gen ruie mken’. Ruud keek naar hem, en zag dat Olaf het vervelend vond hoe hij deed. ‘Het… spijt mij ook’, zei hij zuchtend. ‘Vrindn?’ Olaf stak zijn hand op. ‘Vrienden’. Ineens hoorden ze mij gillen.

‘Ah, laat me los. Het spijt me meneer. Ik had een weddenschap verloren, en ik…’ ‘Zwijg, ondankbaar jong’. ‘Laat onze vriend los’, zei Ruud. De man draaide zich om. ‘En anders’? Ruud en Olaf deden een stapje opzij. Naast hun stond een politieagent. ‘Zo jongeman, valt deze meneer je lastig?’ Ik knikte. ‘Dat joch dronk zomaar mijn bier op, en liep zonder te betalen weg uit het cafΓ©!’ ‘Is dat zo? Dat mag niet hΓ©’? De man liet mij ondertussen los. ‘Het spijt me, meneer de agent. Ik zal de man eerlijk betalen’. Ik gaf de man 5 euro. Hij nam het aan. ‘Dat is je geraden jong’. ‘Ho ho eens even, u heeft deze jongeman wel lastig gevallen’. De man keek beduusd. ‘Krijg ik een boete?’ ‘Nou… ik zie het door de vingers… Het was een misverstand’. Hij richtte zich tot mij. ‘Doe nooit meer zoiets doms jongeman’. ‘Nee meneer, beloofd’. De agent en de man gingen ervandoor.

‘Dat was spannend joh’, zegt Ruud, ‘Maar was dit alles soms een plan van jou om Olaf en mij bevriend te maken?’ ‘Jij kent mij veel te goed, nietwaar?’ Ruud doet zijn arm om mij heen. ‘Inderdaad, en je plan is nog gelukt ook. Olaf en ik, zijn nu vrienden’. Olaf knikt blij, en zegt in goed Nederlands: ‘Super vrienden’.

Doeg,

Frank

Einde

4 gedachten over “Uitwisselingsstudent, vriendschap en relaties 4

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s