Diary

Uitwisselingsstudent, vriendschap en relaties 3

Ik had ineens een plannetje bedacht, om Olaf en Ruud zover te krijgen, dat ze vrienden zouden worden. Ik had er de hele les aardrijkskunde op zitten te broeden. Iedereen vulde de hoofdsteden van de wereld in, maar ik schreef een perfect doordacht plan uit. Het was een risico, maar het was het waard…

Ik zal kort aan jullie uitleggen wat mijn plan is. Ik ga ervoor zorgen dat er een grote enge man achter mij aan komt. Hoe, dat weet ik nog niet. Vervolgens bel ik zowel Ruud als Olaf op, en zorg ik ervoor dat ze beiden tegelijk op de plek des onheils aankomen. Of zal ik een acteur inhuren? Nee, dat kost te veel tijd. Ik moet ervoor zorgen dat ik echt in gevaar kom.

Na de les, sprak Ruud mij aan. ‘Hee sorry man. Ik ben gewoon jaloers op die Olaf. Ik wil ook wel naar al die verschillende landen toe. Sorry’. We gaven elkaar een high-five. ‘Geeft niets. Maar ik moet even langs de apotheek voor mijn zusje’. Ik rende naar mijn fiets toe. Operatie ‘vrienden’ ging officieel, van start.

Ik fietste naar het dichtstbijzijnde cafΓ© toe. Ik zag dat er een grote, stevige man aan de bar zat, precies wat ik zocht. Ik stapte dapper en zelfverzekerd naar binnen. De barman keek mij aan, en vroeg om mijn identiteitsbewijs. Hij ging akkoord, en vroeg wat ik wou drinken. ‘Doe maar net als die man’. Ik pakte het bierglas van de man, en dronk hem helemaal leeg. ‘Dankje’, zei ik nuchter, en liep naar buiten. ‘Kom terug, snotjong!’ De grote kerel kwam overeind, en liep mij achterna, terwijl ik hard wegfietste.

De man pakte zijn motor, en zette de achtervolging in. Ik belde ondertussen Olaf als eerste. ‘Olaf, je moet me helpen! Er zit een grote enge vent achter me aan! Ik fiets op de hoofdweg. Schiet op!’ Vervolgens belde ik Ruud. ‘Ruud, je moet me helpen! Er zit een enge kerel achter me aan! Ik ben op de hoofdweg. Help me!’Β Ik fietste zo hard als ik kon. Ik was al zo moe, dat mijn tempo langzaam verzwakte. Ik sjeesde de hoek om, maar ik stuitte op een doodlopende muur. Hij kwam steeds dichterbij…

Wat nu? Zijn Olaf en Ruud op tijd? En gaat mijn plannetje lukken?

Doeg,

Frank

2 thoughts on “Uitwisselingsstudent, vriendschap en relaties 3

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s