Dagboek

Ik ben wie ik ben 5

Ineens voel ik een hand mijn kant opkomen. De hand geeft mij een klap. Mijn gezicht voelt warm aan, en het prikt van de pijn. Ook Samira krijgt een klap in haar gezicht. Flip loopt boos weg. ‘Flihip’! Samira waggelt achter hem aan. Ze verdwijnen, om de hoek. Ik voel aan mijn wang. Het gloeit als ik mijn hand ertegenaan leg. Ik kijk in een etalageruit van een schoenenwinkel, en zie dat mijn hele wang knalrood is. Er komt op dat moment net een meisje uit de winkel, die tegen mij aan stoot.

‘Oh sorry, ik had je niet gezien’. Het meisje raapt haar mobiel op, die ze zojuist liet vallen. Als ze omhoog kijkt, wijst ze naar mijn wang. ‘Heb je gevochten?’ Ik voel aan mijn wang. ‘Eh… nee, niet echt. Β Ik liep tegen een glazen deur op. Het meisje giechelt. ‘Dat is mij ook weleens overkomen. Heb je, toevallig, zin in een drankje?’ Ik knik. We lopen samen naar het dichtstbijzijnde terras.

‘Ik ben Peggy, en jij?’ ‘Ik heet Polle’. Peggy went de ober, en bestelt een cappuccino. ‘Wat wil jij?’ ‘Doe mij maar een glas jus d’orange’. Peggy zet haar tas met nieuw gekochte schoenen op de grond. ‘Ik had winterlaarzen nodig’. Ik kijk op. ‘Sorry, wat zei je?’ ‘Gaat alles wel goed?’ Peggy kijkt mij bezorgd aan. ‘Jawel, maar…’ Kon ik haar vertrouwen? Ik moest wel, want ik floepte het hele verhaal eruit. Nadat ik klaar was, keek ze mij lachend aan. ‘Dat is mij ook weleens overkomen, met mijn ex Max. Ja, hij was me er eentje’. We zitten zo een tijdje gezellig op het terras, totdat Flip voorbij loopt.

‘Polle! Jou zocht ik net!’ Hij komt dreigend op mij af. ‘Sorry man, echt, het spijt me’. Peggy staat op. ‘Laat hem met rust, hij is nu met mij’. Flip kijkt haar aan. Hij buigt zich naar mij toe, en fluistert: ‘Goeie vangst’. Ik glimlach verbaasd terug. ‘Ik aanvaard je excuses. Samira heeft bekend. Maar, omdat ze zo’n spijt had, gaan we het nog eens proberen’ .Ik geef hem een high-five. ‘Je bent een topper’. ‘Weet ik toch’. Hij geeft mij een knipoog. ‘Ik moet gaan, veel plezier nog’.

Na dit hele avontuur, heb Β ik al een week verkering met Peggy. Ik ben dolgelukkig, en met Flip is alles gelukkig ook weer goed. Maar laat dit een wijze les zijn. Spreek altijd zo snel mogelijk de waarheid, en laat geen meisje of jongen, tussen je vriendschap komen.

Yo, Polle

Einde

2 gedachten over “Ik ben wie ik ben 5

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s