Dagboek

Ik ben wie ik ben 4

‘Dat weet ik mam, maar je kan me toch advies geven?’ Mijn moeder nam zuchtend een slok. ‘Luister schat, ik vind dat je de waarheid moet vertellen. Vroeg of laat komt die toch uit, of je nu wilt of niet’. Ik keek naar buiten. Ik zag dat de krantenjongen aan kwam fietsen, en de krant op de stoep gooide. Ik draaide me zuchtend weer om. ‘Dat weet ik mam, maar ik weet niet hoe ik het moet zeggen’. Mijn moeder pakte mijn hand. ‘Luister naar je hart, en spreek vanuit je hart’. Ik stond op, knuffelde haar, en liep naar buiten.

Mijn 2 tussenuren waren voorbij, en dus moest ik weer naar school toe. Toen ik eenmaal onderweg was, hoorde ik achter mij een hele bekende stem. ‘Joehoe! Polle!’ Ik keek achterom. Achter mij, fietste Samira. Ik nam een sprint, en fietste zo hard als ik kon net door oranje. Samira moest wachten, en stond dus stil bij het verkeerslicht. Ik sjeesde naar school. Ik moest eerder zijn, dan Samira.

Eenmaal op school, stond Flip buiten, met een paar gasten uit de derde. Ik parkeerde mijn fiets tegen een lantaarnpaal, en rende zijn kant op. ‘Flip! Ik moet je spreken!’ ‘Zo meteen gast, je ziet toch dat ik in gesprek ben’. Ik trok hem uit de groep. ‘Ben zo terug, jongens’, zei hij. Ik nam hem mee, achter de school. ‘Wat is er zo dringend gap?’ ‘Het gaat over Samira’. ‘Ben je jaloers?’ ‘Nee. Maar Flip, geloof me, ik ben je maat, en ik vertel dit omdat ik dit moet vertellen’. Flip keek mij aan. Ik raapte al mijn moed bij elkaar. Net op dat moment, kwam Samira de hoek om gerend. ‘Niet doen!’

Flip keek van Samira, naar mij. ‘Wat is hier aan de hand?’, Vroeg hij. ‘Ik…’ Samira vloog hem om de hals. ‘Ik moet je iets vertellen’. ‘Even wachten, Polle was eerst’. ‘Nee, ik mag eerst. Ik ben je vriendin’. Flip keek naar mij. ‘Dat weet ik, maar Polle was eerder’. Samira kijkt boos. Ik begon snel mijn verhaal. ‘Samira kuste me. Ze zocht jou, maar toen ik zei dat ik niet wist waar je was, zei ze ineens dat ze mij veel leuker vond dan jou. Ze plantte haar lippen op die van mij. Ik kon het niet langer voor me houden, ik vond dat je het moest weten’. Samira staart naar de grond. Flip zegt niets. Het is stil, doodstil.

Wat gaat Flip doen? Wie zal hij geloven?

Yo, Polle

4 gedachten over “Ik ben wie ik ben 4

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s