Stories

De agenda 2

Keira weet niet wat ze ermee moet. Ze doet de brief weer in de envelop en doet hem weer in de agenda. Ze gooit hem in de prullenbak. De trein stopt. Snel stapt ze uit. Er knaagt een schuldgevoel aan haar. Ze snelt de trein weer in en pakt de agenda. ”Goed, op naar dat standbeeld”. Ze loopt er recht op af, als er een jongen op haar af komt. ‘Do you know where the nearest Big Bonalds is’? ‘No, sorry’. De jongen kijkt geïrriteerd en loopt weg. Ze ziet de envelop hangen. ”Zou die jongen hem daar hebben opgehangen? 

Ze pakt de envelop en gaat op een bankje zitten. ‘Dag Keira. Fijn dat je de tweede envelop hebt gepakt. Straks moet je naar het Pauritshuis. Daar zul je me ontmoeten. Dan, begint het echte werk. Tot dan’. Keira knippert een paar keer met haar ogen en vraagt de weg aan een oudere man. Ze bedankt de man vriendelijk en gaat op pad. Na een uurtje is ze bij het huis. Er is echter geen ‘Jane’ te bekennen, die ook regelrecht op haar af loopt. Er is niemand die een aanstalt maakt om gedag te zeggen. 

Keira ijsbeert wat heen en weer. ‘Keira’!, Hoort ze achter zich. Ze draait zich om. Ze ziet nog net hoe een meisje wordt meegesleurd, een café in. Keira snelt achter haar aan. Ze wordt echter tegengehouden door 2 flinke kerels. ‘Wat mot dat wicht’? ‘Ik eh… ben op zoek naar meneer Harmsen’? ‘Oh, luup mar dor dan’. Keira snelt naar binnen. Ze herkende de stem van ‘Jane’, erg duidelijk. Ze kon alleen niet plaatsen van wie de stem was. 

‘Wie bent gij’?, Vraagt de barman. Ze besluit hetzelfde smoesje te gebruiken. ‘Ik ben Jane en ik zoek meneer Harmsen’. ‘Ah, Jane. Die deur dor en dan noar rechts’. ‘Bedankt’. Keira snelt de deur door die de barman aanwees.

Wordt vervolgd

2 thoughts on “De agenda 2

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s