Diary

De ruzie 4

Ik ging op de stoel zitten, die mijn moeder net naar mij toe schoof. ‘Het spijt me Min’. Ik zei geen woord. Ik dacht alleen maar aan hoe het verder moest zonder haar. Nu had ik geen maatje meer. Niemand om mee samen te werken of om mee te studeren. Niemand uit mijn klas begrijpt mij, alleen zij. Ik heb nog nooit zo’n fijne, begripvolle vriendin gehad. Nu, valt alles in duigen.

‘Het spijt me, ik moet gaan. Ik moet gaan pakken. Zien we elkaar morgen? Morgen is onze laatste dag samen. Morgenmiddag om 2 uur, vertrek ik’. Ze gaf me een knuffel en verliet de kamer. ‘Wacht’, zei ik. ‘Ja’? ‘Hoe lang wist je dit al’? ‘Al een maand. Ik had alleen nooit het lef om het te vertellen’. Na die woorden, sloot ze de deur. Met tranen in mijn ogen zag ik haar wegfietsen. Er was nog maar één ochtend morgen. Daarna, zou ik haar alleen in de vakanties zien. Ik ben alleen wel dolblij dat Social Media er is. Ik besloot de volgende dag te spijbelen en een geweldig programma te bedenken.

De volgende dag maakte ik ontbijt voor haar. Ik sloop naar haar kamer toe en klopte op de deur. ‘Wie is daar’?, Zei Sanne slaperig. ‘Ik’. Ik opende de deur en bracht Sanne ontbijt op bed. Ze pakte meteen het cadeautje. Ze haalde er een prachtige ketting uit met onze initialen erop, ‘M&S’. Ze deed hem meteen op. Ik haalde de mijne meteen onder mijn shirt vandaan. ‘We zullen altijd vriendinnen blijven’. ‘Tuurlijk. We houden zoveel mogelijk contact en we komen elkaar elke vakantie opzoeken’. ‘Deal’? ‘Deal’! We deden een Pinky Swear en aten samen van het ontbijt.

Daarna gingen we naar de film. Na de film, gingen we naar de spa. Toen was het helaas al 2 uur. Haar ouders zaten al klaar in de auto. We namen afscheid. Ik knuffelde haar, en overhandigde haar een brief. ‘Pas openen in Burgtil’. ‘Dat doe ik’, zei ze. We gaven elkaar nog een laatste knuffel. Toen stapte ze in. De auto reed weg. Haar hoofd stak uit het raam, en ze zwaaide. Ik rende de auto achterna, tot ik hem niet meer bij kon houden. We zwaaiden nog één keer. Toen, was de auto weg.

Mindy

Einde

2 thoughts on “De ruzie 4

  1. What a sad end. But it was a beautiful goodbye. Luckily they have contact en they will see each other in vacations 🙂

    Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s