Dagboek

De ruzie

‘Lief Dagboek. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Sanne is zo boos op me, dat ze niet eens meer met mij whatsappt. Waarom was ik ook zo stom? Ik snap nog steeds niet waarom ik dat heb gedaan. Vertel me Lief Dagboek, waarom deed ik dat? Ik voel me zo’n slechte vriendin. Slaap lekker Lief Dagboek’. 

Jullie vragen je vast af wie ik ben en wat ik heb gedaan waardoor mijn BFF Sanne boos is. Ik zal het kort vertellen.

Ik heet Mindy. Ik deed, samen met Sanne, mee aan een talentenjacht op school. We hadden dagelijks uren gerepeteerd, wat uitstekend ging. Alleen, tijdens het optreden, werd Sanne bleekjes. Ze durfde niet meer. Ik besloot daarom het heft in eigen handen te nemen. Ik ging voor haar staan en zei dat ze plankenkoorts had. Daarna stal ik de show met mijn prachtige stem. Sanne echter, werd kwaad. Ze liep stampvoetend van het podium af. We, ik bedoel, ik, won!

Na afloop, begon ze helemaal te flippen. ‘Ik werd even niet lekker door die sushi die we vooraf hadden gegeten. Je zette me compleet voor schut! Ik had helemaal geen plankenkoorts! Je nam alle glorie op je, en je won, onterecht! We zijn geen vriendinnen meer, duidelijk’?!

Ik vond natuurlijk dat ze té overdreven reageerde. Toen ik echter alles aan mijn moeder vertelde, vertelde ze dat ik inderdaad arrogant was geweest. ‘Lieve Mindy, het is toch logisch dat ze boos is? Iedereen denkt nu dat ze plankenkoorts heeft. En daar zullen ze haar mee gaan pesten’. ‘Dat valt best mee’, zei ik laconiek.

De volgende dag kwam mijn moeders voorspelling uit. Iedereen lachte Sanne uit en riepen: ‘bang vogeltje’!, Naar haar. Arme Sanne. Ze huilde en rende keihard de school uit. Sindsdien heeft ze zich ziek gemeld. En dat is de reden waarom ik in mijn dagboek schreef.

Ben ik arrogant?

Was ik zo dom?

Verdient ze mij nog als BFF?

Mindy

2 gedachten over “De ruzie

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s