Diary

De universiteit 3

Na de pauze gingen we weer verder met kennismaken. ‘De jongens kiezen een meisje en stellen elkaar vragen die in ze opkomen. Toe maar, maak tweetallen’. Michael liep recht op Isa af. Felicia liep recht op Kees af. Pim wou graag met Lola. Laura vroeg of Kevin met haar wou samenwerken. Alleen Yvan en ik bleven nog over. ‘Zullen wij dan maar samen’?, Vroeg hij. Ik knikte ja.

‘Zo. Zal ik beginnen’? ‘Goed’. ‘Heb je een favoriete filmster’? ‘Ik vind Robbie the Niero geweldig, jij’? Ik vind Cammie Diaas cool’. ‘Maar, jij vind ook al die dingen leuk die ons eerder werd gevraagd’? ‘Ja’. ‘Wou… dat is echt toevallig’. Ik keek hem verlegen aan. ‘Heb je ook iets naars meegemaakt in je verleden’? ‘Eh… ik eh…’. ‘Geeft niets, ik ga wel eerst. Ik ben heel erg gepest vroeger. Vroeger was ik een beetje anders, zeg maar. Nu gedraag ik me cool, maar zo ben ik eigenlijk niet’. Ik keek Yvan aan. Moest ik hem ook iets vertellen? Niemand wist het, zelfs mijn vriendinnen niet. ‘Ik eh…. was juist een pester’. ‘Echt’? ‘Ja. Er zat een klein jongetje in mijn klas. Ik moest met een paar meisjes meedoen, omdat ik anders niet werd geaccepteerd’. Yvan kijkt me aan. ‘We moesten dus beiden iets doen wat we niet leuk vonden’. Ik knikte, maar werd rood van schaamte.

‘Zo lieve studenten. Dit was onze ‘kennis maak dag’. Morgen begint jullie eerste lesdag. Tot morgen’. Ik kon bijna niet geloven dat dat alweer de eerste dag was. Ik liep met Isa naar onze kamer. Er is straks een feestje in de kamer van Michael, ga je mee’? Ik aarzelde, maar zei uiteindelijk ja. Ik wou niet saai overkomen. 

Isa opende de deur en keek links en rechts. Niemand te zien. We slopen snel richting de kamer van Michael, Kevin en Kees. Yvan sliep samen met Pim. Ik sliep met Isa. Laura, Lola en Felicia deelden de andere kamer. We moesten drie keer kloppen zodat Michael zeker wist dat het één van zijn klasgenoten was. Hij had de kamer geluiddicht gemaakt. De muziek bonkte in mijn hoofd toen ik binnenkwam. Iedereen was er, zelfs Yvan. Blijkbaar wilde hij ook niet sullig overkomen. 

Ik liep recht op de drankjes af. Pim stootte me aan. ‘Ik weet wel dat je Yvan leuk vind. Hij praatte de hele avond alleen maar over hoe schattig je bent. Maar je hebt dit niet van mij’. Ik voelde dat ik rood werd en keek vanuit mijn ooghoek naar Yvan, die stond te praten met Isa.

Wat zegt Yvan tegen Isa?

Vind Yvan mij echt schattig?

 

Morgen meer 😉

2 thoughts on “De universiteit 3

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s