Finish the story

Afmaakverhaal: De docent

Yvette wordt vanaf vandaag de vaste leerkracht van de brugklas. De directeur, John, weet dat niemand anders die klas wilt lesgeven. Daarom heeft hij besloten de nieuwe docent meteen in te werken op deze manier. De klassen zijn altijd erg onhandelbaar op het Spilliscollege. Er is zelfs een jongen die tot 5 keer toe geschorst is en is blijven zitten. ‘Zo Yvette’, zegt John, ‘dit is de lijst van je klas’. Yvette bekijkt de lijst. ‘Zit Simon Kastdeur in mijn klas’? ‘Ja, heb je daar een probleem mee’? ‘Nee, maar ik hoorde dat hij nogal lastig is. En dat hij zelfs is blijven zitten’. ‘Klop klop klop’. ‘Dag directeur John. Ik ben hier namens de klas. We willen weten wie onze nieuwe lerares wordt’, zegt een kleine jongen met donkerblonde krullen. ‘Dit is Simon, mevrouw van Dam. Dit is Yvette van Dam, je nieuwe lerares’. Yvette kijkt hem boos aan. Nu weet ze zeker, dat als ze de school uitloopt, en de leerlingen zien naar welke auto ze loopt, en haar gaan achtervolgen, dat ze haar nooit meer met rust laten. Wat moet ze nu doen?

4 thoughts on “Afmaakverhaal: De docent

  1. Simon sluit de deur. Yvette hoort hem roepen dat de lerares in de directiekamer is en dat ze makkelijk weg te pesten is. John schudt haar hand en opent de deur voor haar. ‘Tot morgen’. Yvette kijkt om zich heen en loopt snel naar de uitgang. Ze kijkt de hele tijd achterom. Niemand te zien. Ze loopt snel naar haar rode Volvo en probeert met trillende vingers de sleutels in het contactslot te krijgen. En ja hoor, de onheil begint. Simon tikt op haar raampje. Yvette gilt en kijkt naar rechts. Ze doet het raampje naar beneden. ‘Wat is er’? ‘Ik wil me even voorstellen. Ik ben Simon’. Simon steekt zijn hand uit. ‘Sorry, ik moet er echt vandoor. Morgen introduceer ik mezelf en kunnen jullie ook je zegje doen’. Yvette start haar motor en rijd achteruit. Ze sjeest ervandoor en kijkt vaak in de spiegels of er geen leerlingen achter haar aankomen. Nadat ze thuis is gekomen, kijkt ze goed om zich heen en begeeft zich snel naar haar voordeur. Hij staat op een kiertje open. Ze pakt de honkbalknuppel die om de hoek van de deur staat. Ze hoort gefluister uit de kamer komen. Langzaam opent ze de deur. ‘VERRASSING’! Simon, John en nog een paar leerlingen en docenten staan in haar huiskamer. ‘We wouden je een beetje bang maken. Dit is Simon, mijn zoon. Het is een lieve jongen. Helaas is hij blijven zitten omdat hij niet zo goed is in wiskunde en scheikunde. Maar dit jaar krijgt hij er bijles voor. We wouden je even een warm welkom heten’. Yvette staart naar alle gezichten, pakt een glaasje punch en zegt: ‘Fijn om hier te mogen werken’. ‘PROOST’, roept iedereen in koor.

    Like

  2. Ze besluit in de auto te stappen en weg te rijden. De leerlingen racen er op hun fiets achteraan. Ze zet het op de hoogste snelheid en rijdt met 130 km per uur door de straten. Even later komt de politie aan en die houdt haar aan. Ze krijgt een fikse geldboete en haar rijbewijs wordt ingevorderd. Simon komt er op zijn scooter achteraan en ziet dat ze is aangehouden. Hij rent snel weg om het aan de rest van de klas.

    De volgende dag komt Yvette de klas weer binnenlopen. De klas begint meteen te lachen. Yvette doet het bord open om met het volgende onderwerp te beginnen. In het groot staat op het bord geschreven:’hey aso doorrijden’. Yvette loopt boos de klas uit richting Jan, Hij komt binnenlopen en geeft de klas een dosis strafwerk. Yvette gaat naar huis. De volgende dag hoort de klas dat ze overspannen is. Simon bedenkt om een kaart langs te brengen. De hele klas zet er de naam op. Yvette is erg blij met de kaart, maar ze verteld dat ze met een andere leraar heeft geruild. De klas vindt het jammer, maar denken dat dit wel de beste keus is

    Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s